Tous les cours de catalan ont repris dans les écoles de Perpignan

Ce mois de janvier, tous les cours de catalan de l’Aplec (Associació per a l’ensenyament del català) ont repris dans les écoles de Perpignan. Le programme « Parlem català a escola », de la Ville de Perpignan, permet à l’Association pour l’enseignement du catalan de proposer chaque année à quelques 2 000 élèves de la capitale nordcatalane des cours d’initiation et de perfectionnement à la langue catalane, dans le cadre réglementaire des cours de « langue régionale » prévus par le Ministère de l’Éducation.

Les « mestres de català » de l’Aplec – les enseignants des interventions dans les classes – agréés par la Dasen retrouvent chaque semaine leurs élèves de quelques 25 écoles. Les mestres de català sont également préparés pour assurer la continuité pédagogique de l’enseignement du catalan en cas de fermeture d’école ou de confinement. L’Aplec espère, dans les années à venir, développer ces cours pour arriver à satisfaire les nombreuses familles favorables à l’enseignement du catalan (plus des trois-quarts des habitants). Les élèves qui ont commencé le catalan en primaire peuvent ensuite demander à le continuer en 6e dans les collèges de la ville.

Plus d’information : www.aplec.cat.  

TOTS ELS CURSOS DE CATALÀ HAN REPRÈS A LES ESCOLES DE PERPINYÀ
Aquest mes de gener, tots els cursos de català de l’APLEC han reprès a les escoles de Perpinyà. El programa « Parlem català a escola », de la Vila de Perpinyà, permet a l’Associació per a l’ensenyament del català de proposar cada any a uns 2000 alumnes de la capital nordcatalana cursos d’iniciació i de perfeccionament a la llengua catalana, en el marc reglamentari dels cursos de « llengua regional » previstos pel Ministeri d’Educació. Els mestres de català de l’APLEC – els « ensenyants de les intervencions » – acreditats per la DASEN se troben cada setmana amb llurs alumnes d’unes 25 escoles. Els mestres de català també són preparats per assegurar la continuïtat pedagògica de l’ensenyament del català en cas de tancament d’escola o de confinament. L’APLEC espera, en els anys a venir, desenvolupar aquests cursos per arribar a satisfer les nombroses famílies favorables a l’ensenyament del català (més dels tres-quarts dels habitants). Els alumnes qui han començat el català en primari després poden demanar a continuar en 6a a tots els col·legis de la vila.

Més informació : www.aplec.cat.