S’ha presentat a Figueres el documental « Salvador Dalí, a la recerca de la immmortalitat »

El documental Salvador Dalí, a la recerca de la immortalitat, es presenta avui a dos quarts de vuit del vespre a La Cate de Figueres de la mà de Montse Aguer, directora dels Museus Dalí i guionista del documental, i David Pujol, també guionista del projecte i director. L’acte ha estat organitzat per la Fundació Dalí i l’associació Amics dels Museus Dalí amb la col·laboració de Diòptria, La Cate i l’Ajuntament de Figueres.

Aquest documental s’ha projectat a sales de cinema de països com Itàlia, Austràlia, Nova Zelanda, Canadà, Rússia, Bielorússia i Ucraïna on ha tingut molt bona acollida.

S’ha vist a països com Austràlia, Nova Zelanda, Canadà o Itàlia
El projecte, produït per la Fundació Dalí i realitzat per DocDoc Films, permet un recorregut per la vida i l’obra de Salvador Dalí i de Gala. Va més enllà del Dalí-personatge, i permet apropar-nos al pintor i a l’home, al personatge públic i al privat, així com als espais concebuts per ell, que tant han ajudat a configurar la seva immortalitat: Portlligat, Figueres i Púbol. És el tercer llargmetratge produït per la Fundació Dalí després dels premiats Dalí, la darrera gran obra que va rebre el reconeixement d’AVICOM i de La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí que, estrenat a Cadaqués, ha estat guardonat en festivals com l’Arte Non Stop de Buenos Aires, el FAFF de Califòrnia o l’Artecinema de Nàpols i ha participat en certàmens museístics com The Best in Heritage a Croàcia que selecciona els projectes que considera millors de l’any anterior.

La Fundació Dalí aposta pel format audiovisual com un vehicle determinant per apropar un artista tan visual com Dalí a un públic ampli i divers. Aquest documental també posa a l’abast un material d’arxiu, algun d’inèdit, que forma part dels fons de la Fundació. És fruit d’un treball de recerca i documentació que porta a terme el Centre d’Estudis Dalinians, els continguts audiovisuals i fotogràfics ens aproximen a l’essència de Dalí i de la seva obra.