Sardane et métiers anciens : deux expositions à la Casa de la Generalitat

La Casa de la Generalitat propose deux expositions autour du patrimoine culturel et de l’histoire locale. La première, La sardana: tot un patrimoni (La sardane : tout un patrimoine), suit le parcours de cette danse en Catalogne Nord, depuis les débuts de la sardane dite llarga jusqu’à aujourd’hui.

De nombreuses photographies, affiches et coupures de presse ainsi qu’un film video permettent de suivre les différentes étapes de l’implantation et de la consolidation de la sardane, tout en rendant hommage aux colles, aux cobles et aux compositeurs. Un grand nombre de revues et de publications, et une collection de 45 tours, complètent cette exposition qui permet ainsi de se faire une idée très claire de ce qu’a été et de ce qu’est la sardane en Catalogne Nord. Cette exposition, qui est produite par le services des Affaires Catalanes et les Archives Municipales de Perpignan est visible jusqu’au 20 août.

Par ailleurs, nous présentons également une exposition proposée par la délégation à Perpignan de l’Institut d’Estudis Catalans, intitulée El temps dels rebesavis (Le temps des aïeux). Il s’agit de reproductions commentées de photographies anciennes, essentiellement du début du XXème siècle, qui montrent une grande diversité de petits métiers, souvent disparus, depuis la mer jusqu’à la montagne. Cette exposition est visible jusqu’au 14 août.

Pour plus d’informations: Casa de la Generalitat, 1, Carrer de la Fusteria, 66000  Perpinyà. 04 68 35 17 14, casaperpinya@gencat.cat

Sardana i oficis antics: dues exposicions a la Casa de la Generalitat

La Casa de la Generalitat proposa durant aquest estiu dues exposicions de patrimoni cultural i d’història local. La primera, La sardana: tot un patrimoni, segueix el recorregut d’aquesta dansa a Catalunya Nord, des dels inicis de la sardana llarga fins avui. Diverses fotos, cartells, retalls de premsa i un document vídeo permeten resseguir quins van ser les etapes de la implantació i la consolidació de la sardana, amb un clar homenatge a les colles, a les cobles i als compositors. Un gran nombre de revistes i publicacions, i una col·lecció de vinils, completen l’exposició que permet així tenia una visió clara del que ha estat i el que és la sardana a Catalunya Nord. Aquesta exposició, produïda pel servei d’Afers Catalans i els Arxius Municipals de Perpinyà, es pot veure fins el 20 d’agost.

Per altra banda, presentem també una exposició proposada per la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans de Perpinyà, intitulada El temps dels rebesavis. Es tracta de reproduccions comentades de fotos antigues, essencialment de l’inici del segle XX, que mostren una varietat d’oficis, sovint però no sempre desapareguts, des de la mar fins a la muntanya. Aquesta exposició es pot visitar fins el 14 d’agost.

Més informacions: Casa de la Generalitat, 1, Carrer de la Fusteria, 66000  Perpinyà. 00 33 468 35 17 14, casaperpinya@gencat.cat.