Sant Joan amb La Bressola

perpignan-12eme-edition-de-la-bressolada
Les escoles de La Bressola celebren Sant Joan. Els nins i nines participaran a diversos actes organitzats arreu del país.
El dimarts 23 de juny, La Bressola de Prada rebrà la flama del Canigó a Vilafranca de Conflent. Els alumnes acolliran la flama amb cançons triades per a l’ocasió. Una jornada organitzada pel Casal Català del Conflent on els infants podran gaudir de diversos tallers de música, confecció dels ramellets de Sant Joan, etc…
L’associació de pares d’alumnes de l’escola del Soler, Tots Endavant, participarà a la festa organitzada per l’ajuntament del poble. Muntaran una parada amb productes catalans i els nins de l’escola cantaran cançons populars.
A l’escola de Sant Galdric, un espertinar popular serà compartit amb els pares i els alumnes de l’escola amb la tradicional coca de Sant Joan i animat per una cançó dels nins.
També, els alumnes del cicle 3 de l’escola de La Bressola de Sant Esteve pujaran al coll d’Ares a participar a la 50na rebuda de la flama del Canigó organitzat per Tradicat. Durant el dia, els mainatges gaudiran de les activitats previstes (jocs, tallers, concert infantil, etc…)
D’altra banda, en el marc d’un conveni de col·laboració entre Els Amics de La Bressola i TradiCat, una delegació d’antics alumnes de La Bressola repartirà des del coll d’Ares, la flama del Canigó en dues rutes que passaran per diversos pobles de les comarques d’Osona i del Ripollès.
—————————————-
Les écoles de La Bressola fêtent Sant Joan, les enfant participeront à divers événements organisés dans le pays catalan.
Mardi 23 juin, La Bressola de Prada recevra la Flama del Canigó à Vilafranca de Conflent. Les élèves accueilleront la Flama avec des chansons choisies pour l’occasion. Une journée organisée par le Casal Català du Conflent où les enfants pourront profiter de divers ateliers de musique, confection des ramellets de Sant Joan, etc…
L’association des Parents d’élèves de l’école du Soler, Tots Endavant, participera à la fête organisée par la mairie du village. Ils tiendront un stand avec des produits catalans et les enfants chanteront des chansons populaires.
A l’école de Sant Galdric, un goûter sera partagé avec les parents et les élèves de l’école avec la traditionnelle coca de Sant Joan. Un « espertinar » festif accompagné de chansons.
L’école de Sant Esteve, quant à elle, se déplacera au Coll d’Ares où elle participera à l’arrivée de la 50ème Flama del Canigó organisée par Tradicat. Tout au long de la journée, les enfants profiteront des jeux, concert pour enfants et diverses activités prévues spécialement pour eux lors de cette journée.
Par ailleurs, dans le cadre d’un accord entre els Amics de La Bressola et Tradicat, une délégation d’anciens élèves de La Bressola distribuera depuis le Coll d’Ares, la Flama del Canigó à différents villages des comarques d’Osona et du Ripollès.