Quatrième Concert per la Llibertat à Pézillà de la Rivière, le 13 Octobre

quatrieme-concert-per-la-llibertat-a-pezilla-de-la-riviere-le-13-octobre-2018

Les musiciens de Catalogne Nord qui forment le Col·lectiu Angelets de la Terra se sont mobilisés depuis le début de l’année pour organiser quatre concerts de soutien aux prisonniers et exilés politiques catalans. Le dernier concert aura lieu à la salle des fêtes de Pézilla de la Rivière, le samedi 13 Octobre, à 20 heures.

Pour ce quatrième Concert pour la Liberté, les Angelets de la Terra (www.angeletsdelaterra.com) invitent les Pézillanais et les Catalans du Nord à affirmer leur soutien à leurs frères du Sud.

L’argent récolté sera reversé aux caisses de solidarité aux prisonniers et exilés et viendra s’additionner aux 8000 euros obtenus lords des trois premiers concerts.

Le référendum du 1er Octobre 2017, organisé par le gouvernement catalan avec l’aide de la population civile, a permis de montrer au monde entier le désir de changement du peuple catalan et mettre en évidence le comportement violent et anti-démocratique de l’Espagne. Le mouvement catalan reste pacifiste malgré les provocations, les persécutions judiciaires contre des maires, des enseignants,… la condamnation de musiciens à des peines de prison ferme pour avoir critiqué la royauté, etc.

Les Angelets de la Terra considèrent cette situation intolérable et dangereuse pour la démocratie en Europe, c’est pourquoi ils organisent les Concerts per la Llibertat.

Le concert solidaire à la salle des fêtes de Pézilla-de-la-Rivière, dont l’entrée sera libre, débutera dès 20 heures par des chants traditionnels valenciens avec Susanna, originaire d’Alcoi. Puis, il y aura de la rumba catalana sur la scène principale avec le groupe de Figueres, Els Delai, qui a participé à l’hommage à Joan Pau Giné en 2013 et à l’inauguration de Visca per la Llibertat (www.visca-llibertat.cat) le mois dernier, deux activités organisées par les Angelets de la Terra.

Se succèderont les « fidélissimes », Pere Figueres et Gérard Jacquet, porteurs de la chanson catalane depuis les années 70 et une participation aux collectifs Guillem de Cabestany puis Angelets de la Terra. Muriel Perpigna Falzon, valeur montante, présente sur de nombreux galas officiels de la Generalitat en Catalogne Nord, interprètera les plus grands classiques de la chanson catalane avec une touche jazzy.

La soirée se terminera avant minuit avec le groupe de rock festif La Reskape qui prépare un album entièrement en catalan. Llamp te Frigui, premier groupe à avoir adhéré au Col·lectiu Angelets de la Terra, assurera les intermèdes entre chaque groupe. Il est très probable que le parrain des concerts, l’acteur Sergi Lopez, fasse une apparition lors de ce concert.

Quart concert per a la Llibertat a Pesillà de la Ribera, el 13 d’octubre de 2018
Els músics de Catalunya Nord, que formen el Col·lectiu Angelets de la Terra, s’han mobilitzat des de l’inici de l’any amb quatre concerts per donar suport als presos polítics i exiliats catalans. L’últim concert tindrà lloc a la sala de festes de Pesillà de la Ribera, el dissabte 13 d’octubre, a les 20 hores.

Per aquest quart Concert per la Llibertat, els Angelets de la Terra (www.angeletsdelaterra.com) conviden la gent de Pesillà i els catalans del Nord a afirmar el seu suport als germans del Sud.

Els diners recaptats seran destinats a les caixes de solidaritat i es sumaran als 8000 euros obtinguts en els tres primers concerts.

El referèndum de l’1 d’octubre de 2017 va mostrat al món el desig de canvi del poble català i va destacar el comportament violent i antidemocràtic de l’estat espanyol. El moviment català segueix sent pacifista malgrat les provocacions, les persecucions judicials contra els alcaldes, els professors,… la condemna de músics a penes de presó per criticar la família reial, etc.

Els Angelets de la Terra consideren que aquesta situació és intolerable i perillosa per la democràcia. Per aquesta raó, organitzen els “Concerts per a la Llibertat”, les “Cassolades per la Llibertat” i l’exposició sobre el procés “Visca per la Llibertat” (www.visca-llibertat.cat).

L’objectiu dels Angelets és tenir el màxim de reso mediàtic i popular per pressionar les institucions franceses de l’àmbit local a l’àmbit estatal. De moment França és el principal aliats de l’estat espanyol i té un pes molt important a Europa. Des de la seva creació en 2001, els Angelets volen enfortir els lligams, esborrar la frontera mental, tot despertant el sentiment nacional amb l’afirmació d’aquesta solidaritat catalana. El procés català és una gran oportunitat per despertar les consciències a les comarques del Rosselló, Vallespir, Conflent, Capcir i part de la Cerdanya.

En un segon temps, els Angelets volen ajudar a multiplicar les mostres de solidaritat a Occitània, País Bacs, Alsacià, Bretanya i Corsega, proposant la seva exposició de fotos sobre el procés, els concerts i altres actes.

El concert solidari (entrada lliura) a la sala de festes de Pesillà de la Ribera començarà a les 20:00 h amb cançons tradicionals valencianes amb Susanna d’Alcoi. A continuació, hi haurà rumba catalana a l’escenari principal amb el grup de l’Empordà, Els Delai, que va participar en l’homenatge a Joan Pau Giné en 2013 i en la inauguració de Visca per la Llibertat, dues activitats organitzades pels Angelets de la Terra.

Seguiran els “fidelíssims”, Pere Figueres i Gerard Jacquet, amb una trajectòria des dels anys 70 i una participació en els col·lectius Guillem de Cabestany i Angelets de la Terra. Muriel Perpigna Falzon, valor creixent, presenta en molts actes oficials de la Generalitat a Catalunya Nord, interpretarà els millors clàssics de la cançó catalana amb un estil jazz.

La vetllada es finalitzarà amb la banda de rock festiu La Reskape, que prepara un àlbum totalment en català. Llamp te Frigui, de Pesillà de la Ribera i primer grup a formar part del Col·lectiu Angelets de la Terra, actuarà entre cada grup. És molt probable que el padrí del concert, l’actor Sergi López, faci una aparició durant aquest concert.

quatrieme-concert-per-la-llibertat-a-pezilla-de-la-riviere-le-13-octobre-2018

quatrieme-concert-per-la-llibertat-a-pezilla-de-la-riviere-le-13-octobre-2018