Les étudiants de l’Ifct visitent les archives départementales

Le mercredi 16 mars 2022, les étudiants de 1ère année de licence de catalan à l’Université (Institut Franco-Catalan Transfrontalier) ont visité les Archives Départementales, accompagnés de leur professeur Joan Francesc Castex Ey, dans le cadre du cours de Patrimoni. Durant la visite guidée, les archivistes leur ont exposé les principes de la classification, la conservation et la consultation des documents en salle de lecture, ce qui leur sera utile pour leurs recherches ultérieures.

Les étudiants ont pu accéder à des locaux réservés à la restauration ou à la conservation dans les conditions optimum des archives. Les étudiants de catalan ont pu découvrir des documents exceptionnels comme des parchemins catalans médiévaux ou des négatifs anciens sur plaque de verre. Les étudiants de catalan se sont montrés particulièrement intéressés par le patrimoine relatif à la culture nord-catalane qu’ils sont amenés à utiliser dans les prochaines années.

ELS ESTUDIANTS DE L’IFCT VISITEN ELS ARXIUS DEPARTAMENTALS
Dimecres 16 de març 2022, els estudiants de 1r any de llicència de català a la Universitat van visitar els Arxius Departamentals, acompanyats per llur professor Joan Francesc Castex Ey, dins el quadre del curs de Patrimoni. Durant la visita guiada, els arxivistes els van exposar els principis de la classificació, la conservació i la consulta dels documents en sala de lectura, el que els serà útil pour llurs recerques ulteriors. Els estudiants de català van poder accedir a locals reservats a la restauració i conservació en condicions òptimes dels arxius. Van descobrir documents excepcionals com parguemins catalans medievals o negatius antics sobre plaques de vidre. Els estudiants van ser particularment interessats pel patrimoni relatiu a la cultura nord-catalana que aniran utilitzant els propers anys.