Le conseil scientifique de l’Oplc souligne l’importance de former des enseignants et de promouvoir l’emploi interpersonnel du Catalan

L’Ifct (Institut Franco-Català Transfronterer) nous communique sous le titre « Le conseil scientifique de l’Oplc souligne l’importance de former des enseignants et de promouvoir l’emploi interpersonnel du Catalan « , avec prière d’insérer :

« Réuni le 21 janvier à l’Ifct (Études catalanes de l’Universitat), le Conseil scientifique de l’Oplc – Office public de la langue catalane – a travaillé sur le Programme d’activités 2022. En présence du directeur de l’Oplc, Pierre Lissot, le Conseil scientifique a insisté sur l’importance pour l’avenir du catalan de former plus d’enseignants de catalan (en primaire et en secondaire), et d’organiser la promotion de l’emploi interpersonnel de la langue afin d’en augmenter la présence et la visibilité dans la société. En particulier le Conseil a approuvé initiative de l’Oplc (en accord avec l’Universitat i les services de l’Éducation nationale) de distribuer aux familles et aux élèves quelques 50 000 supports informatifs présentant l’offre d’enseignement de catalan de la maternelle à l’université. Avec la nouvelle circulaire sur l’enseignement des langues régionales et la loi Molac, l’objectiu est que tous les jeunes aient accès a l’enseignement du catalan. Les membres du Conseil scientifique présents à la Casa dels Països Catalans – le secrétaire général de Política lingüística de la Generalitat, F. Xavier Vila, Conxa Planas en représentation de la Xarxa Vives, Lluc Bonet chargé de mission pour le catalan au Rectorat, Joan Peytavi membre de la Secció filològica de l’Iec, Miquela Valls pour l’Aplec et Alà Baylac Ferrer, directeur de l’Ifct et représentant le président de l’Université – ont apporté leur soutien à l’Oplc pour continuer de travailler à la diffusion et au développement de l’emploi de la langue catalane. »

EL CONSELL CIENTÍFIC de L’OPLC DESTACA la IMPORTÀNCIA de FORMAR ENSENYANTS i PROMOURE l’ÚS INTERPERSONAL del CATALÀReunit el 21 de gener a l’IFCT (Estudis catalans de la Universitat de Perpinyà), el Consell científic de l’OPLC – Oficina pública de la llengua catalana – va treballar sobre el Programa d’activitats 2022. En presència del director de l’OPLC, Pierre LISSOT, el Consell científic va destacar la importància per al futur del català de formar més ensenyants de català (al primari i al secundari), i organitzar la promoció de l’ús interpersonal de la llengua per tal d’augmentar-ne la presència i la visibilitat dins la societat. En particular el consell va aprovar la iniciativa de l’OPLC (conjuntament amb la Universitat i els serveis de l’Educació nacional) de distribuir a les famílies i als alumnes uns 50 000 fullets informatius presentant l’oferta d’ensenyament de català. Amb la nova circular d’ensenyament de les llengües regionals i la llei Molac, l’objectiu és que tots els joves tinguin accés a l’ensenyament del català. Els membres del Consell científic presents a la Casa dels Països Catalans – el secretari general de Política lingüística de la Generalitat, F. Xavier VILA, Conxa PLANAS en representació de la Xarxa Vives, Lluc BONET encarregat de missió pel català del Rectorat, Joan PEYTAVÍ membre de la secció filològica de l’IEC, Miquela VALLS per l’APLEC i Alà BAYLAC FERRER, director de l’IFCT i representant el president de la universitat – van donar suport a l’OPLC per continuar de treballar a la difusió i utilització de la llengua catalana.