La Casa de la Generalitat fêtera la Sant Jordi avec les enfants

La Casa de la Generalitat consacrera les festivités qu’elle organise autour de la Sant Jordi aux enfants. C’est pour cela que le samedi 22 avril, de 9h à 13h et de 16h à 18h nous offrirons un livre en catalan à tous les enfants qui viendront à la Casa de la Generalitat. Il s’agira d’un livre à choisir parmi tous ceux que nous aurons à leur disposition ce jour-là. Nous offrirons également à leurs accompagnateurs adultes une rose et un livre, dans la limite des stocks disponibles.

La Diada de Sant Jordi, telle qu’elle est célébrée tous les 23 avril en Catalogne Sud, est la plus grande fête du livre au monde. Tout au long de la journée du 23 les Catalans du Sud offrent des centaines de milliers de livres et des millions de roses, qui sont en vente dans les rues et les places principales de toutes les villes du pays. Il s’agit d’une fête civique, joyeuse et participative autour du livre qui n’a aucun équivalent dans le monde.

La Casa de la Generalitat fête cette année la Sant Jordi avec trois activités. En plus des festivités de samedi, un livre, une rose et une coupe de cava seront offerts aux participants de la conférence qui aura lieu ce jeudi à 18h30 sur l’écrivain Josep Pla et sur sa relation avec la Catalogne Nord. La troisième activité proposée est l’exposition “Notes sobre París”, avec les récits de Josep Pla sur la capitale française illustrés avec des photographies actuelles. Cette exposition est visible à la Casa de la Generalitat jusqu’au 18 juin.

Renseignements : Casa de la Generalitat, 1 carrer de la Fusteria, Perpinyà, 04 68 35 17 14, casaperpinya@gencat.cat.

La Casa de la Generalitat vol dedicar especialment les festivitats de la Diada de Sant Jordi a la mainada. Per això, el dissabte 22 d’abril, de les 9h a les 13h i de les 16h a les 18h oferirem un llibre en català a cada nin i nina que visiti la Casa de la Generalitat. Serà un llibre que podrà escollir entre tots els que tindrem a la seva disposició aquell dia. També regalarem als seus acompanyants adults una rosa i un llibre, en la mesura de les disponibilitats.

La diada de Sant Jordi és la major festa del llibre del món, celebrada cada 23 d’abril a Catalunya Sud. Durant aquell dia es regalen centenars de milers de llibres i milions de roses, que es troben a la venda pels carrers i places principals de totes les ciutats del país. És una festa cívica, alegra i participativa al voltant del llibre que no té cap equivalent al món.

La Casa de la Generalitat celebra aquest any Sant Jordi amb tres activitats. A més de l’acte de dissabte, aquest dijous (18.30) en motiu d’una conferència sobre l’escriptor Josep Pla i la seva relació amb la Catalunya Nord, també s’oferirà un llibre i una rosa als assistents, a més de prendre una copa de cava. L’altra activitat de Sant Jordi és l’exposició “Notes sobre París”, amb els escrits que Josep Pla va fer de la capital francesa, il·lustrats amb fotografies actuals. Aquesta exposició es pot veure a la Casa de la Generalitat fins el 18 de juny.

Més informacions: Casa de la Generalitat, 1 carrer de la Fusteria, Perpinyà, 04 68 35 17 14, casaperpinya@gencat.cat.