Jordi Cabré, prix Sant Jordi 2018, fait un atelier de lecture avec les étudiants de l’Ifct

Première visite de personnalités à l’Ifct (les Études Catalanes de l’Université) cette rentrée : invité par la professeure de littérature Irene Muñoz et grâce au soutien de l’Institució de les Lletres Catalanes, Jordi Cabré, le lauréat du prestigieux prix Sant Jordi de roman en catalan de 2018, était présent mercredi 23 septembre à l’Université.

Il y a animé un atelier de lecture sur son livre Digues un desig avec les étudiants de la licence de catalan. Il a aussi évoqué les mécanismes de la création littéraire, l’état de la littérature contemporaine et de la langue catalane. Après un échange riche et profitable avec étudiants et professeurs, il a continué de répondre aux questions sous forme de conversations moins formelles autour d’un souper. Finalement donc les étudiants de catalan ont pu débattre avec l’auteur « en présentiel » – sa venue à Perpignan initialement programmée au printemps dernier avait été suspendue du fait du confinement – et lui a pu dédicacé plusieurs livres.

Les étudiants travaillent maintenant avec leur professeure à la réalisation d’une annonce vidéo du roman distingué par le prix Sant Jordi (‘booktrailer’ disent les spécialistes en langue du 21ème siècle…). Il a même été question de l’éventualité de se lancer dans une traduction en français de Digues un desig… À suivre donc.

JORDI CABRÉ, PREMI SANT JORDI 2018, FA UN TALLER DE LECTURA AMB ELS ESTUDIANTS DE L’IFCT

Primera visita de personalitats destacades a l’IFCT aquesta reentrada : convidat per la professora de literatura Irene Muñoz i gràcies al suport de la Institució de les Lletres Catalanes, en Jordi CABRÉ, el guanyador del prestigiós premi Sant Jordi de novel·la en català del 2018, va ser present dimecres 23 de setembre a la Universitat. Hi va animar un taller de lectura entorn del seu llibre Digues un desig amb els estudiants de la llicenciatura. També va evocar els procediments de creació literària, l’estat de la literatura contemporània i de la llengua catalana. Després d’un intercanvi ric i profitós amb estudiants i professors, va continuar de respondre a les qüestions en converses menys formals entorn d’un sopar. Finalment doncs els estudiants van poder debatre presencialment amb l’autor – la seua vinguda a Perpinyà prevista la primavera passada havia estat suspesa pel confinament – i ell dedicar uns quants dels seus llibres. Els estudiants ara treballen a la realització d’un anunci vídeo de la novel·la premiada (‘booktrailer’ en diuen els entesos en català del segle 21…). I fins i tot s’ha evocat l’eventualitat de treballar a una traducció en francès de Digues un desig… Seguirà doncs.