Grande fête des écoles catalanes de Catalunya Nord

jumelage-le-soler-puigcerda-une-festa-dels-bunyols-sans-frontiere

Pour sa 13ème édition, la Bressolada coïncide avec le 40ème anniversaire de La Bressola et à cette occasion, la fête des écoles catalanes de Catalunya Nord prendra une ampleur toute particulière.

Dans un premier temps, le vendredi 27 mai, le film-documentaire « Mirades més enllà d’una realitat, 40 anys d’escoles catalanes a Catalunya Nord » sera présenté en première officielle au cinéma Le Castillet à 18h30 (Boulevard Wilson – Perpinyà). Ce documentaire évoque les 40 années d’écoles catalanes à Catalunya Nord, ces 40 années d’histoire de La Bressola et projette aussi La Bressola vers l’avenir. Une soirée idéale où personnalités, collaborateurs et amis pourront se retrouver, se souvenir et regarder vers l’avant.

Les festivités de la Bressolada continueront le lendemain, le samedi 28 mai sur deux espaces bien distincts.

La journée commencera à 10h, Place de la Victoire à Perpinyà, avec le spectacle des écoles représenté par tous les enfants de La Bressola. Cette année, Le spectacle des élèves est une cantate basée sur le poème Canigó de Jacint Verdaguer.

Ensuite, le passe-ville bressolaire réalisera son parcours dans les rues du centre-ville de Perpinyà et nous amènera jusqu’au deuxième espace de la Bressolada. Le passe-ville sera festif avec une forte représentation de culture populaire catalane grâce à la présence de gegants, percussions, capgrossos, échassiers et plein de surprises… Le passe-ville se terminera aux Allées Maillol de Perpinyà, lieu traditionnel de la Bressolada, avec un final inattendu !

Un repas populaire organisé par les équipes et les associations de parents d’élèves des écoles de La Bressola sera proposé à tous ceux qui souhaiteront participer à ce moment convivial. La vente de tickets se fera le jour même.

À 15h, la traditionnelle représentation des castells prendra place avec la participation de toutes les colles de Catalunya Nord : Pallagos del Conflent, Castellers del Riberal et les Angelets del Vallespir.

Ensuite, à partir de 16h, la compagnie Pentina el Gat prendra le relais avec le spectacle d’animation « Revolució « qui nous invitera à chanter, danser, rire et jouer.
Aussi, Tombs Creatius, une compagnie de jeux créatifs artisanaux sera présente toute l’après-midi pour divertir petits et grands.

Une édition singulière de la Bressolada placée sous le signe du 40ème anniversaire de La Bressola, une journée festive, familiale, populaire.

grande-fete-ecoles-catalanes-de-catalunya-nord

Per la seva 13a edició, la Bressolada coincideix amb el 40è aniversari de La Bressola i per aquesta ocasió la festa de les escoles catalanes de Catalunya Nord tindrà un format especial.

En un primer temps, el divendres 27 de maig, hi haurà la presentació oficial del documental «Mirades més enllà d’una realitat, 40 anys d’escoles catalanes a Catalunya Nord», a les 18.30h, al cinema Castillet de Perpinyà. Aquest documental vol ser una mirada sobre els 40 anys d’escola catalana a Catalunya Nord, sobre aquests 40 anys d’història de La Bressola, però també projecta La Bressola en el futur. Una vesprada ideal on autoritats, col·laboradors i amics podran intercanviar, recordar i mirar endavant.

Les festivitats de la Bressolada seguiran l’endemà, el 28 de maig en dos espais ben distints.

La jornada començarà a les 10h, Plaça de la Victòria de Perpinyà, amb l’espectacle de les escoles protagonitzat per tots els nins i nines de La Bressola. Enguany, l’espectacle dels alumnes és una cantata basada en el poema Canigó de Jacint Verdaguer.

Seguidament, la cercavila bressolaire recorrerà els carrers del centre ciutat de Perpinyà i ens portarà fins al segon espai de la Bressolada. La cercavila serà festiva amb una forta representació de cultura popular catalana gràcies a la presència de gegants, bandes de percussions, capgrossos, xanquers i moltes sorpreses… La cercavila acabarà a la Passejada del Palau dels Congressos de Perpinyà, lloc tradicional de la Bressolada, amb un final dels més sorprenents!

Un dinar popular organitzat per les escoles i les associacions de mares i pares de les escoles de La Bressola serà proposat a tothom que vulgui gaudir de la diada. La venda de tiquets es farà el dia mateix.

A les 15h, s’engegarà la tarda amb la tradicional actuació castellera amb totes les colles convencionals de Catalunya Nord: els Pallagos del Conflent, els Castellers del Riberal i els Angelets del Vallespir.

A continuació, a partir de les 16h, la companyia Pentina el Gat prendrà el relleu amb l’espectacle d’animació “Revolució” que ens convidarà a cantar, ballar, riure i jugar.
També, Tombs Creatius, una companyia de jocs creatius artesans serà present tota la tarda divertint petits i grans.

Una edició especial de la Bressolada sota el signe del 40è aniversari de La Bressola, una diada festiva, familiar i popular.