Dissabte 14 de març reobre Púbol amb l’exposició Gala/Dalí/Doir

Benvolgudes i benvolguts, aquest dissabte 14 de març el Castell Gala Dalí de Púbol reobre les seves portes amb l’exposició temporal Gala/Dalí/Dior. D’art i moda que es podrà veure fins al 6 de gener de 2021. Amb aquesta mostra, la Fundació Dalí inicia una nova línia expositiva centrada en la fascinant relació que Dalí manté al llarg de la seva vida amb el món del disseny i la moda.

« Christian Dior fou una de les primeres persones de París que va preocupar-se per la venda de les meves invendibles pintures surrealistes. » Salvador Dalí. Aquesta frase és el desencadenant d’una exposició que aprofundeix en les relacions, no sempre ben conegudes, entre Dalí i Dior, relacions que es basen en la passió per l’art i la moda.

Nova línia expositiva

Amb la mostra Gala/Dalí/Dior. D’art i moda,la Fundació Dalí inicia una nova línia expositiva centrada en la fascinant relació que Dalí manté al llarg de la seva vida amb el món del disseny i la moda. Aquesta nova aposta només podia celebrar-se al Castell de Gala, a Púbol.Enguany s’explorenles afinitats entre dos creadors, Dior i Dalí,-sense oblidar Gala com a col·laboradora essencial-, que són referents i expressió del segle xx i que es defineixen per una actitud davant el fet artístic capaç d’aglutinar rigor tècnic, obsessió creativa, voluntat de transcendir i sentit de posada en escena.Art i moda s’entrellacen per endinsar l’espectador en aquest imaginari compartit a través d’una acurada selecció d’obra de l’artista, dissenys de Dior i documents provinents dels fons de la Fundació Dalí i de Christian Dior Couture, amb qui s’ha iniciat una intensacol·laboració. Entre les peces estrella, es desvetllaran tres models imaginats per Christian Dior que van pertànyer a Gala, dos dels quals no s’havien exposat mai a Púbol.

Dissabte 14 de març reobre Púbol amb l’exposició Gala/Dalí/Doir