Célébration de la Diada de Catalunya à la Casa de la Generalitat le 8 septembre

La Casa de la Generalitat a Perpinyà célébrera la Fête Nationale de Catalogne –la Diada- le vendredi 8 septembre à 18h30. Cette célébration inclura cette année la présence, en tant qu’invité d’honneur, de Francesc Homs, ministre de la Présidence et porte-parole du gouvernement de la Generalitat (2010-2015) et député au Congrès espagnol (2015-2017).

Francesc Homs, pour avoir été coresponsable de l’organisation de la Consultation sur l’avenir politique de la Catalogne, qui s’était déroulée le 9 novembre 2014, a été condamné à un an et un mois d’inéligibilité et a donc perdu son mandat de député.

Cette manifestation comprendra également le traditionnel discours du directeur de la Casa de la Generalitat, Josep Puigbert, et un court récital de la chorale de l’école Sant Pau de Figueres, qui interprètera des œuvres du répertoire populaire catalan ainsi que l’hymne officiel de la Catalogne, Els Segadors. La Diada est célébrée en Catalogne Sud le 11 septembre, et est un jour férié. Cette date commémore la chute de Barcelone et, par conséquent, la fin de l’indépendance de la Catalogne, en 1714, devant les troupes du roi Philippe V d’Espagne. Le contexte politique actuel de la Catalogne, qui se prépare à vivre un référendum sur son indépendance, le 1r octobre prochain, fait que cette célébration ait un caractère particulièrement solennel. Cet événement, ouvert à tous, se terminera par un apéritif. Renseignements : Casa de la Generalitat, 1 carrer de la Fusteria a Perpinyà, 04 68 35 17 14, casaperpinya@gencat.cat

Celebració de la Diada de Catalunya a la Casa de la Generalitat el 8 de setembre

La Casa de la Generalitat a Perpinyà celebrarà la Diada de Catalunya el divendres 8 de setembre a partir de les 18h30. Aquesta celebració comptarà aquest any amb la presència, com a convidat d’honor, de Francesc Homs, conseller de Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat (2010-2015) i diputat al Congrés (2015-2017). Francesc Homs, pel fet d’haver estat coresponsable de l’organització de la Consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014, va ser condemnat a un any i un mes d’inhabilitació de càrrecs públics i, per això, va perdre el seu mandat de diputat.

L’acte de celebració comptarà també amb el tradicional discurs del director de la Casa de la Generalitat, Josep Puigbert, i amb la presència de la coral de l’escola Sant Pau de Figueres, que interpretarà peces del repertori català a més, és clar, de l’himne de Catalunya, Els Segadors. La Diada Nacional de Catalunya se celebra a Catalunya Sud cada 11 de setembre, on és un dia festiu. Aquesta data commemora la caiguda de Barcelona i, per tant, la fi de la independència de Catalunya, el 1714, a davant de les tropes del rei Felip V d’Espanya. L’actual context polític de Catalunya, on tindrà lloc, l’1 d’octubre vinent, un referèndum sobre la independència, fa que la celebració d’aquest any tingui un caràcter particularment solemne. Aquest acte, obert a tothom, es clourà amb un refrigeri.

Més informacions: Casa de la Generalitat, 1 carrer de la Fusteria a Perpinyà, 04 68 35 17 14, casaperpinya@gencat.cat