Succès des concerts de soutien aux prisonniers politiques catalans

succes-des-concerts-de-soutien-aux-prisonniers-politiques-catalans

Les quatre Concerts per la Llibertat, du 1er Avril au 13 Octobre 2018, ont permis au Col.lectiu Angelets de la Terra (www.angeletsdelaterra.com) de récolter 9.500 euros destinés au gouvernement de la République catalane en exil à Bruxelles et à l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) des familles et amis des prisonniers et exilés politiques.

Parmi les bénéficiaires de l’argent récolté sont le 130ème président de la Generalitat de Catalogne, Carles Puigdemont, ses ministres et les autres personnes persécutées pour l’organisation du référendum du 1er Octobre 2017. L’argent sert à couvrir les besoins de ces personnes dans différents domaines tels que la défense juridique pour les exilés et les prisonniers, ainsi que la sécurité, le support technique et logistique des exilés politiques.

Les musiciens et les organisateurs, membres du Col.lectiu Angelets de la Terra, ont travaillé bénévolement pour défendre la démocratie et pour apporter leur soutien à la Catalogne du Sud et aux Catalans persécutés par la justice et la police espagnoles.

Ces concerts ainsi que la manifestation devant le consulat d’Espagne à Perpignan et l’exposition de photojournalisme Visca per la Llibertat (www.visca-llibertat.cat) sur le processus d’indépendance ont eu un très bon écho sur les réseaux sociaux, dans la presse catalane et parfois au-delà. Il y a eu une brève sur France Inter, lorsque Ramon Faura, président des Angelets de la Terra, a accueilli chez lui les membres de l’ACDC.

Sergi Lopez, seul acteur non français à avoir obtenu le César du meilleur acteur et le rugbyman Bernard Goutta, dont l’une des tribunes du stade de l’USAP porte le nom, ont parrainé ces actions solidaires portées par les Angelets de la Terra. Sergi Lopez a diffusé deux vidéos, en catalan et en français, où il a appelé à participer aux concerts et à visiter l’exposition Visca per la Llibertat. Bernard Goutta a diffusé deux articles, en catalan et en français, pour soutenir les Catalans du Sud et à l’action des Angelets.

Le président Carles Puigdemont et le ministre de la Culture en exil, Lluís Puig, ont envoyé des vidéos d’encouragements aux Angelets. Le président d’Omnium Cultural, Jordi Cuixart, emprisonné depuis Octobre 2017, a envoyé une lettre pour féliciter les Angelets.

Le Comitè de Defensa de la República (CDR) Vallespir-Empordà, le responsable de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Cerdagne et une déléguée d’Omnium Cultural Barcelona sont intervenus lors des concerts. Ramon Faura a été invité à présenter l’action des Angelets de la Terra, lors d’une conférence de presse, dans la salle de presse de l’ANC Barcelona.

Les Concerts per la Llibertat sont terminés mais les Angelets envisagent déjà d’appeler à une grande manifestation unitaire en Catalogne Nord, qui se clôturerait par un concert, pendant les procès contre les membres du gouvernement catalan qui a permis le référendum et les présidents des deux principales associations citoyennes pacifiques.

Èxit dels concerts a Catalunya Nord en suport als presos polítics
Els quatre Concerts per la Llibertat, de l’1 d’abril al 13 d’octubre de 2018, van permetre al Col·lectiu Angelets Terra de recollir 9.500 euros al govern de la Republicà catalana a l’exili a Brussel·les i l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) de les famílies i amics dels presos i exiliats polítics.

Els músics i els organitzadors que formen part del Col·lectiu Angelets de la Terra (www.angeletsdelaterra.com) van treballar voluntàriament per defensar la democràcia i per donar suport a Catalunya i els catalans reprimits per la justícia i la policia espanyoles.

Aquests concerts, la manifestació davant del consolat espanyol, l’exposició de fotoperiodisme Visca per la Llibertat (www.visca-llibertat.cat) sobre el procés d’independència van tenir molt resó a les xarxes socials i a la premsa catalana. Fins i tot, France Inter (Paris) en va parlar quan Ramon Faura, president dels Angelets de la Terra, va rebre a casa seva els membres de l’ACDC.

Sergi López, únic actor no francès a guanyar el César del millor actor i el jugador de rugbi Bernard Goutta, amb una de les grades de la USAP que porta el seu nom, van apadrinar aquestes accions solidàries dutes a terme pels Angelets de la Terra. Sergi López va fer dos vídeos, en català i francès, on va convidar a participar en els concerts i l’exposició Visca per la Llibertat. Bernard Goutta va publicar dos articles, en català i francès, per donar suport als catalans del sud i a l’acció dels Angelets.

El president Carles Puigdemont i el ministre de Cultura a l’exili, Lluís Puig, van enviar vídeos per donar les gràcies als Angelets. El president Quim Torra va inaugurar l’exposició Visca per la Llibertat a la Casa de la Generalitat a Perpinyà. El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonat des de l’octubre de 2017, va enviar una carta per felicitar els Angelets des de la presó.

El CDR Vallespir-Empordà, el president de l’ANC Cerdanya i una delegada d’Òmnium Cultural Barcelona van fer intervencions en els concerts. Ramon Faura va ser convidat a presentar l’acció dels Angelets de la Terra, amb una roda de premsa, a la sala de premsa de l’ANC Barcelona.

Els Concerts per la Llibertat s’han acabat però els Angelets ja estan pensant en proposar als polítics nord-catalans solidaris de fer una gran manifestació unitària que s’acabaria amb un concert, quan s’iniciaran els judicis contra els membres del govern que van permetre el referèndum i els presidents de l’ANC i Òmnium.

succes-des-concerts-de-soutien-aux-prisonniers-politiques-catalans

succes-des-concerts-de-soutien-aux-prisonniers-politiques-catalans