Le Catalan dans l’ère globale, conversation entre Miquel Arnaudies et Joan Pujolar

le-catalan-dans-lere-globale-conversation-entre-miquel-arnaudies-et-joan-pujolar

La Casa de la Generalitat a Perpinyà propose le débat « Le catalan dans l’ère globale », qui aura lieu le mercredi 28 novembre à 18h30 à la Casa de la Generalitat.

Il s’agit d’une conversation entre l’artiste et entrepreneur culturel Miquel Arnaudies (Céret, 1942) (ci-dessous) et le professeur et président de la Société catalane de sociolinguistique Joan Pujolar (Olot, 1964) (Une). Arnaudies et Pujolar discuteront à propos des usages, transformations et incertitudes de la langue catalane dans le monde actuel où les défis auxquels doit répondre le catalan concernent aussi bien l’échelle locale (e.g. comment le catalan peut-il rester une langue vivante dans le Vallespir ?) que la sphère globale (le catalan peut-il devenir une langue compétitive dans le cadre concurrentiel de l’internationalisation ?).

Cette activité est proposée en partenariat avec l’Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Les personnes présentes pourront également se procurer de brochures contentant l’offre de formation de l’UOC en Humanités et Langue et littérature catalanes.

Qui est qui ?
Miquel Arnaudies (Céret, 1942) est artiste, entrepreneur cultural et président du Centre Cultural Català del Vallespir. Son dernier ouvrage, Palanques, est paru chez Trabucaire ce 2018. Il s’agit d’un recueil de nouvelles et de réflexions qui ont été rédigées à partir du catalan que l’on entend dans le Vallespir. Le livre d’Arnaudies est un témoignage de loyauté linguistique et un exemple de transmission orale d’une langue.

Joan Pujolar (Olot, 1964) est professeur de Sociolinguistique, président de la Societat Catalana de Sociolingüística et dirige, entre d’autres, le groupe de recherche de Langue, culture et identité dans le monde global de l’UOC. Il est actuellement responsable d’un projet de recherche s’intéressant à l’expérience de personnes qui habituellement parlent une langue qui n’est pas la leur.

le-catalan-dans-lere-globale-conversation-entre-miquel-arnaudies-et-joan-pujolar

El català en l’era global. Una conversa entre Miquel Arnaudies i Joan Pujolar
La Casa de la Generalitat a Perpinyà convida els mitjans de comunicació a l’acte El català en l’era global que tindrà lloc el proper dimecres 28 de novembre a les 18.30 hores a la Casa de la Generalitat (1 carrer de la Fusteria, Perpinyà).

L’acte és una conversa entre l’artista i activista cultural Miquel Arnaudies (Ceret, 1942) i el catedràtic i president de la Societat Catalana de Sociolingüística Joan Pujolar (Olot, 1964). Arnaudies i Pujolar debatran sobre els usos, transformacions i incerteses de la llengua en un context canviant com és el món actual. I és que els reptes actuals del català fan referència tant a l’òrbita local (e.g. com mantenir la flama del català a la comarca del Vallespir?) com à un àmbit més global (e.g. com fer del català una llengua competitiva en el marc de la internacionalització?).

L’acte és organitzat juntament amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). En aquest sentit, qui ho desitgi podrà recollir informació sobre l’oferta dels graus d’Humanitats i de Llengua i Literatura Catalanes de la UOC.

Qui és qui?
Miquel Arnaudies (Ceret, 1942) és artista, activista cultural i president del Centre Cultural Català del Vallespir. Aquest 2018 ha publicat Palanques, un recull de contes i reflexions on ressonen les construccions i sintaxi pròpies del català del Vallespir. El llibre d’Arnaudies és el testimoni d’una lleialtat lingüística i un exemple de transmissió de la llengua oral.

Joan Pujolar (Olot, 1964) és catedràtic de Sociolingüística, president de la Societat Catalana de Sociolingüística i dirigeix, entre d’altres, el Grup de Recerca sobre Llengua, cultura i identitat al món global de la UOC. Actualment lidera un projecte de recerca sobre l’experiència de persones que habitualment parlen un idioma que no és el seu nadiu.

[sibwp_form id=1]