La Casa de la Generalitat fête la Sant Jordi autour de Josep Pla

la-casa-de-la-generalitat-fete-la-sant-jordi-autour-de-josep-pla

Avant la journée consacrée aux enfants qui aura lieu le samedi 22 avril, la Casa de la Generalitat organise une première manifestation de célébration de Sant Jordi, en tant que fête du livre et de la rose, autour de l’écrivain Josep Pla, le jeudi 20 avril à 18h30.

C’est pour cela qu’à la fin de cette manifestation nous offrirons des roses et des publications au public, ainsi qu’un apéritif. Josep Pla fut l’un des écrivains les plus prolifiques non seulement de l’histoire de la littérature catalane mais aussi européenne. Il est également considéré comme l’un des chroniqueurs les plus fins et les plus perspicaces des faits qu’il décrivait. Il est donc particulièrement intéressant de savoir ce qu’il écrivit au sujet de la Catalogne Nord, un territoire qu’il connaissait très bien, en tant que voisin empordanais. Il écrivit souvent sur des personnes, des paysages et des faits historiques nord-catalans, en prenant toujours soin de mêler ironie et tendresse, intuition et sens aigu de l’observation. Afin d’évoquer les liens entre Josep Pla et la Catalogne Nord nous avons invité deux spécialistes de cet auteur : Xavier Pla, professeur de littérature à l’Université de Girona, et Cristina Badosa, ancienne professeure de littérature à l’Université de Perpignan.

Cette table ronde aura lieu le jeudi 20 avril à 18h30 et s’inscrira dans le cadre d’une exposition de photographie littéraire produite par la Fundació Josep Pla et la Casa de Cultura de Girona, Notes sobre París, réalisée par le photographe Joan Pujol-Creus. Ainsi, à travers à la fois les textes et des photos, il sera plus facile de se faire une idée de qui était Josep Pla.

Renseignements : Casa de la Generalitat, 1 carrer de la Fusteria Perpinyà, 04 68 35 17 14, casaperpinya@gencat.cat.

Celebrarem Sant Jordi al voltant de Josep Pla
Abans de la diada dedicada a la mainada que tindrà lloc el dissabte 22 d’abril, la Casa de la Generalitat organitza un primer acte de celebració de Sant Jordi, festa del llibre i de la rosa, al voltant de Josep Pla, el dijous 20 d’abril a les 18h30. Per això, al final de la xerrada oferirem als participants roses i publicacions així com un refrigeri. Josep Pla va ser un dels escriptors més prolífics de la història de la història de la literatura no només catalana sinó també europea. És considerat també com un dels cronistes més fins i perspicaços de les realitats que descrivia. Per això és particularment interessant saber què va escriure sobre la Catalunya del Nord, un territori que coneixia molt bé, com a veí empordanès. Va escriure sovint sobre gent, paisatges i història nord-catalana, barrejant com sempre ironia i tendresa, intuïció i sentit de l’observació. Per parlar de la relació entre Josep Pla i la Catalunya del Nord hem convidat dos especialistes d’aquest autor: Xavier Pla, professor de literatura a la Universitat de Girona, i Cristina Badosa, ex-professora de literatura a la Universitat de Perpinyà.

Aquesta xerrada s’emmarcarà en una exposició de fotografia literària produïda per la Fundació Josep Pla i la Casa de Cultura de Girona, Notes sobre París, realitzada pel fotògraf Joan Pujol-Creus. Així, entre textos i fotos, serà més fàcil fer-se una idea de qui va ser aquest escriptor. Més informacions: Casa de la Generalitat, 1 carrer de la Fusteria Perpinyà, 04 68 35 17 14, casaperpinya@gencat.cat.

la-casa-de-la-generalitat-fete-la-sant-jordi-autour-de-josep-pla

la-casa-de-la-generalitat-fete-la-sant-jordi-autour-de-josep-pla