El documental sobre Dalí i Portlligat es va presentar ahir a The Best in Heritage, a Croàcia

Ahir (25 de setembre,Dubrovnik Croàcia) a migdia el documental La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí var participar a la dissetena edició de The Best in Heritage, a Dubrovnik. El va presentar Fiona Mata, coordinadora del Centre d’Estudis Dalinians de la Fundació Dalí. S’hi va mostrar una selecció de projectes que, l’any passat, van ser premiats per la seva aportació innovadora en el camp de la protecció i promoció del patrimoni. Concretament, el documental produït per la Fundació Dalí i realitzat per DocDoc Films i dirigit per David Pujol va rebre el Premi d’Or en la categoria de llargmetratges de museus que atorga l’AVICOM F@IMP (Comitè Internacional per l’audiovisual i les tecnologies de la imatge, secció audiovisual de l’ICOM).

El documental La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí participa a Croàcia a l’edició 2018 de The Best in Heritage

Es va considerar una producció referencial en el món de la museologia per l’alt valor del material d’arxiu i la memòria relacionada amb Salvador Dalí. The Best in Heritage ja havia seleccionat la Fundació Dalí anteriorment, el 2016, pel documental Dalí, la darrera gran obra.

L’esdeveniment The Best in Heritage se celebra cada any a Dubrovnik, Croàcia, amb l’objectiu d’identificar i difondre els millors projectes museològics a escala mundial.

El documental de la Fundació Dalí ha participat a la secció Imagines ̶dedicada als projectes relacionats amb multimèdia, audiovisuals i noves tecnologies̶, juntament amb els treballs d’altres institucions com ArtLens Studio del Museu d’Art de Cleveland, Send me Sfmoma del Museu d’Art Modern de San Francisco, Heilbrunn Timeline of Art History del Museu d’Art novaiorquès Metropolitan i Out Loud del Museu Andy Warhol. En la secció dedicada a les conferències es presenten ponències de la Fundació Aga Khan (Canadà), del Centre d’Arts Visuals i Recerca de Xipre, del Museu del Disseny de Dinamarca i el projecte Bosch de recerca i desenvolupament.